Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena | 2 etapas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Noriu paprašyti. Jei turite daugiau komentarų "Siemens" arenos atžvilgiu, išsakykite juos temoje Siemens universali arena Vilniuje. Man gaila šios temos ir nesinori trečią (gal ir daugiau) kartą to paties skaityti ar rašyti. Visvien ir po šio karto abi pusės nuomonės nė per nago juodymą nepakeis. Ačiū
    Paskutinis taisė ; 2007.05.31, 17:24.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

    Comment


      Šiandien perskaitėme tarybos posėdyje:
      Kauno “Žalgirio” komandos gerbėjų kreipimasis,


      Gerbiamieji Kauno miesto politikai,

      Kauno “Žalgirio” fanai su didžiuliu nerimu stebi visas peripetijas, susijusias su naująja Kauno arena. Mes esame pasipiktinę tokiu miesto valdžios delsimu, neveiksnumu ir laiko vilkinimu – kuomet daug kalbama, tačiau nesiimama realių darbų, visą kaltę verčiant Prancūzijos bendrovei.

      Todėl dabar esame priversti dar kartą tarti savo žodį. Kaip aktyvi ir pilietiška bendruomenė, mes, visi Kauno „Žalgirio“ fanai, negalime suprasti, kodėl mūsų gimtojo ir mylimo miesto politikai žlugdo viltis turėti modernų ir gražų Kauną, kuriame būtų miela ne tik gyventi mums, bet ir užsukti svečiams. Kodėl Kaunas negali eiti viena linkme ir finišo tiesiojoje pradeda žvalgytis ir galvoti apie alternatyvas? Kodėl Kaunas uždaras užsienio investicijoms?

      Mes negalime suprasti, kodėl Kauno miestui nerūpi „Žalgirio“ komandos likimas. Komandos, kuri Kauno miestą garsina jau daugiau nei 60 metų, komandos, kuri tapo Eurolygos nugalėtoja, komandos, kuri šiemet jau 11-ą kartą tapo LKL čempione. Ir tai tik maža dalis tų „Žalgirio“ istorijos puslapių, kuriais mes didžiuojamės. Didžiuojamės ne tik mes, bet ir Jūs, prisiimdami dalį šlovės, kad palaikote Kauno komandą. Bet kodėl tas palaikymas pasireiškia tik Jūsų kalbomis?

      Mes nesuprantame, kodėl Kauno miestas, turintis aukščiausio lygio, prestižiškiausiuose turnyruose rungtyniaujančią komandą, nori ją iš čia išguiti, kai pasaulinėje praktikoje savo komandas miestai globoja ir saugo kaip deimantą.

      Mes pasisakome už tai, kad naujieji sporto rūmai iškiltų iki 2009-ųjų metų, nes norime „Žalgirį“ matyti savo mieste, nes norime jį matyti Eurolygoje.

      Mes pasisakome už tai, kad naujieji sporto rūmai būtų statomi Nemuno saloje, nes mes tikime šiuo projektu – arena bus pastatyta laiku ir prilygs geriausioms Europos arenoms. „Žalgiris“ turės tokius namus, kokių jis yra vertas, o mes toliau galėsime džiaugtis ir didžiuotis krepšininkų pergalėmis.

      Mes pasisakome už prancūzų bendrovės projektą, kadangi pasitikėjimą šiuo projektu mums garantuoja ne tik tai, kad komandos vadovai sutiko bendradarbiauti su prancūzų bendrove, bet ir tai, kokius darbus prancūzų bendrovė yra atlikusi visame pasaulyje. Tai, kad Kaune nėra įgyvendinami miestui svarbūs projektai, mus verčia kaltinti būtent Jus. Kodėl kituose miestuose arenos jau stovi arba yra statomos, o Kaunas, krepšinio sostinė, nesugeba pastatyti arenos Lietuvos čempionams? Kodėl Jūs kalbose nuolat minite, kad norite atgaivinti miesto centrą, tačiau nenorite į jį įsileisti užsienio investicijų? Kodėl Jūs vis ieškote naujų kliūčių, kai arenos kaina miestui jau pasiekė Jūsų norimą ribą?

      Alternatyviems ir neaiškiems projektams sakome NE, nes nebeturime laiko laukti, nebeturime laiko klausytis politikų kalbų ir bevaisių diskusijų. Netikime pasakomis, kurias kuria verslininkai, kurie reikiamu metu nesirūpino mūsų miestu, o rūpinosi savo verslo reikalais. Netikime, kad jie staiga praregėjo ir siekia naudos Kaunui, o ne savo privačiam verslui. Taip pat esama situacija parodo, kad vėžlio greičiu sprendimus priimantiems Kauno politikams, visiškai naujo projekto įgyvendinimui prireiktų kone šimtmečio, o arena reikalinga dabar.

      Mes pasisakome už tai, kad Kauno „Žalgiris“ būtų Kauno, o ne kito miesto komanda.
      Mes reikalaujame atsakyti į klausimą – kas trukdo pradėti Kauno arenos Nemuno saloje projekto įgyvendinimo darbus ir kas galėtų priversti Jus, miesto politikai, kuriuos mes neseniai išsirinkome ir tikėjome Jūsų gera valia bei sąmoningumu, pakilti nuo šiltų krėslų, kuriuose, panašu, jau per ilgai užsisėdėjote, ir priimti visus reikalingus sprendimus, kad Nemuno saloje prasidėtų naujųjų sporto rūmų statybos.

      Jei mūsų balsas nebus išgirstas, pažadame, jog nenurimsime ir toliau primygtinai raginsime dirbti. Dirbti Kauno ir „Žalgirio“ komandos labui, nes tam Jūs čia ir esate.


      „Žalgirio“ fanų klubas „Žalioji mirtis“

      Comment


        Bravo
        Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

        Comment


          va taip va! geras ir labai emocingas laiškas, jį skaitė garsiai tiems piemenims tarybos nariams?

          Comment


            super straipsnis. tikrai bravo. tiesiai ir aiskiai isdestyta pozicija su aiskiais argumentais.
            www.tomflagman.com

            Comment


              bravo

              Comment


                Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                va taip va! geras ir labai emocingas laiškas, jį skaitė garsiai tiems piemenims tarybos nariams?
                Taip. Tai buvo įregistruota prieš posėdį ir diskusijos metu meras pakvietė mūsų atstovą prie mikrofono. Taip pat tokiomis svečio teisėmis pasisakė ir Seimo narys Dumčius.

                Comment


                  Parašė joker Rodyti pranešimą
                  Taip pat tokiomis svečio teisėmis pasisakė ir Seimo narys Dumčius.
                  O kas jis pasake?
                  Beja, matet Panorma? LRT patvirtino, kad yra skaidriausia TV Lietuvoje.. Reportazas apie arena buvo issamus, kalbejo Navikauskas, Mikaitis ir prancuzas Lardenas...
                  Paskutinis taisė jasha; 2007.05.31, 19:45.
                  Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                  Comment


                    Parašė joker Rodyti pranešimą
                    Taip. Tai buvo įregistruota prieš posėdį ir diskusijos metu meras pakvietė mūsų atstovą prie mikrofono. Taip pat tokiomis svečio teisėmis pasisakė ir Seimo narys Dumčius.
                    ir kokia buvo tarybininkų reakcija po tokio laiško?

                    Comment


                      Šiuo metu per Pūką rodo posėdžio įrašą.

                      Comment


                        Šiek tiek įspūdžių iš posėdžio.

                        Atsakyti į tarybos narių klausimus ir supažindinti su derybų eiga išėjo Rimantas Mikaitis. Visa laimė, kad neišleido Keserausko. Mikaitis kalbėjo labai gerai ir aiškiai, sumaniai nugesindavo idiotiškus kai kurių tarybos narių klausimus ir bandymus sukelti diskusiją apie nieką.

                        Bronislovas Kučinskas šį kartą pasisakė tik vieną kartą. Užsiregistravę užduoti klausimą Mikaičiui, jis trumpai ir aiškiai išdėstė savo poziciją: derybas su prancūzais reikia kuo greičiau nutraukti, iš jų jau tikrai nieko nebus. Reikia negaišti laiko ir kuo greičiau pradėti įgyvendinti Rakausko "projektą".

                        Šio posėdžio vinimi tapo Kęstutis Mikėnas, pradėjęs labai nerišliai kalbėti apie kažką. Supratau žodžius "Raslanas, Halė, 5000 vietų, Europos čempionatas, Eurolyga". Visi klausėsi nutilę, bet kažin ar kas nors ką nors suprato . Tai turėjo būti jo klausimas Mikaičiui, tačiau meras iškart perdavė žodį kitam tarybos nariui.

                        Darbinis Pranas Paškevičius skundėsi, kad jo frakcija negavo antradienį iš BBI gauto laiško kopijos. Maždaug, kodėl neišplatinot, kodėl slepiat ir t.t. Čia pat Kęstutis Kriščiūnas sako: "Aš jums tuoj pat asmeniškai galiu padaryti kopiją, nes po blatu čia gavau ". Tai sakydamas išmetė tokią gerą šypsenėlę ir taip mirktelėjo akį, kad vos nepradėjau garsiai juoktis

                        Vėliau prasidėjo diskusija "visi prieš Kriščiūną". Pastarajam didžiausia pagarba už kantrybę ir atsidavimą šiam projektui. Atsišaudė jis ten nuo visų puolančių ir dar neblogai pajudino Keserauską. Pasirodo, kad berods koncesijos konkurso taisyklėse yra nurodyta, jog derybų grupėse gali būti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys. Kadangi Keserauską nuskalpavo VTEK, jam derybų grupėje ne vieta. Keserauskas atkirto, kad dėl tokio VTEK sprendimo kelia jiems ieškinį.

                        Na ir pabaigoje sublizgėjo Erikas Tamašauskas. Pasak jo, jis nė per nago juodymą nesijaučia esąs ką nors skolingas Žalgiriui. Jis nemano, kad Žalgiriui reikėtų kaip nors padėti ar ką nors duoti, nes tai tėra privatus klubas, kuriame žaidžiantys krepšininkai gauna atlyginimą.

                        Dumčius nieko įdomaus nepasakė. Uždavė porą klausimų ir, kiek pamenu, buvo prieš areną.

                        Comment


                          Parašė joker Rodyti pranešimą
                          Visa laimė, kad neišleido Keserausko.
                          Kodėl? Ar jis prieš areną ar už?
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment


                            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                            ir kokia buvo tarybininkų reakcija po tokio laiško?
                            Meras teisinosi, kad nieko nevilkina ir dirba greitai, nes jo derybų grupė darbą pradėjo tik prieš tris savaites.

                            Ką tik prisiminiau, kokius klausimus uždavė Dumčius. Klausė, ar nėra taip, kad prancūzai tyčia vilkina ir laukia, kol miestas bus įspaustas į kampą. Taip pat klausė, kad jei niekas nevyksta su prancūzais, tai gal reikėtų viską pabaigt ir ieškot alternatyvų.

                            Comment


                              perskaites joker ispudzius is posedziu susidaro jausmas, kad ten visi sedintys tarybos nariai yra pries si projekta

                              Comment


                                Parašė Rodyti pranešimą
                                Kodėl? Ar jis prieš areną ar už?
                                Keserauskas griežtai prieš areną Nemuno saloje. Jis Rakausko kišenėje sėdi ir yra vienas didžiausiu stabdžių.

                                Įdomumo dėlei galiu duoti vieną ištrauką iš straipsnio, kuriame po laimėto LKL'o kauniečių buvo prašoma pakomentuoti Žalgirio pergalę.

                                Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas prisipažino nematęs varžybų, nors rezultatą ir žinojo.

                                “Bet man kelia nerimą “Žalgirio” pozicija dėl sporto rūmų, kuri nėra miestiečiams naudinga, - sakė A.Keserauskas. - Tai, ką daro komandos vadybininkai, nereikėtų sieti su “Žalgirio” vardu, kuriuo manipuliuojama siekiant finansinės naudos.”

                                Kaip sirgalius A.Keserauskas pareiškė tikintis, kad “Žalgirio” pergalė gali būti įžanga į Kauno suklestėjimo pradžią. “Be to, norėtųsi, kad Lietuvoje būtų ne dvi, o kelios lygiavertės krepšinio komandos”, - sakė A.Keserauskas. Pasak jo, Lietuvos krepšiniui nebūtų naudinga, jei šalyje būtų tik vienas stiprus klubas.

                                http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=47498

                                Comment


                                  Parašė joker Rodyti pranešimą
                                  Keserauskas griežtai prieš areną Nemuno saloje. Jis Rakausko kišenėje sėdi ir yra vienas didžiausiu stabdžių.
                                  Ar aš kažką maišau, ar jis yra derybų grupės narys?

                                  Čia tas pats Keserauskas (laiškas forumo nariui udra)?
                                  Gerb. Audriau,
                                  Dėkoju už Jūsų nuomonę.
                                  Atsakydami į Jūsų laišką, pažymime, jog Kauno miesto savivaldybė nori turėti šiuolaikišką sporto ir pramogų areną bei daro viską, kad Kaune tokia areną būtų pastatyta. Naujųjų sporto rūmų statybos klausimas yra vienas iš svarbiausių šiuo metu, kurį miesto Taryba nagrinės kaip įmanoma greičiau.
                                  Kaunas visada buvo krepšinio sostinė. „Žalgiris“ – tai mūsų visų komanda. „Žalgirio“ komanda turėtų dėti visas pastangas, kad kauniečiai ir miesto svečiai rinktųsi į areną dėl profesionalaus ir gražaus žaidimo, dėl klubo pasiektų puikių rezultatų LKL, Baltijos lygoje, Eurolygoje.
                                  Dėkojame už rūpestį.

                                  Pagarbiai,
                                  A. Keserauskas
                                  Paskutinis taisė ; 2007.05.31, 20:05.
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                                  Comment


                                    gal yra zinoma, mazdaug, koks yra santykis uz ir pries si projekta tarp tarybos nariu?

                                    Comment


                                      Parašė Rodyti pranešimą
                                      Ar aš kažką maišau, ar jis yra derybų grupės narys?
                                      Yra, todėl ir džiaugiuosi, kad derybų grupę atstovavo ne jis, o Mikaitis.

                                      Comment


                                        Parašė Marux Rodyti pranešimą
                                        gal yra zinoma, mazdaug, koks yra santykis uz ir pries si projekta tarp tarybos nariu?
                                        Žinau tik, kad neigiamas.
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          Parašė joker Rodyti pranešimą
                                          Yra, todėl ir džiaugiuosi, kad derybų grupę atstovavo ne jis, o Mikaitis.
                                          Tai kardinaliai prieš areną pasisakantis žmogus yra derybų grupėje? Atsiprašant ! Koks gali būt nuoširdus noras stengtis ir objektyvus sąlygų vertinimas, beprotybė.

                                          Perskaityk laišką pranešime #2517. Jis veidmainis, taip suprantu?
                                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                                          Comment

                                          Working...
                                          X